Cum ajung pacienții la punctul de colectare a probelor biologice la COVID-19 din cadrul AMT Centru?

Zeci de persoane sunt testate, în fiecare zi, la punctul de colectare a probelor biologice la COVID-19 din cadrul AMT Centru. În prezent, în condițiile reducerii ratei de infectare cu SARS-CoV- 2, pe aici trec doar 30-35 de pacienți. Jumătate de an în urmă însă, când infecția a revenit în forță după o perioadă de stagnare, erau testați în jur de 60 de persoane.

Cum ajung pacienții la punctul de colectare?

Pentru început, persoana cu simptome de infecții respiratorii apelează medicul de familie. Dacă acesta consideră că este necesară efectuarea unui test anti-COVID-19, îi eliberează o îndreptare către punctul de colectare. Ulterior, pacientul vine aici, la ora indicată de către medic, pentru a fi testat.

Ce fel de teste sunt efectuate?

Majoritatea investigațiilor sunt efectuate în baza testului rapid. Atunci când este necesar, în cadrul punctului de colectare este făcut și testul PCR – standardul de aur în diagnosticul infecției cu virusul SARS-CoV-2. Acesta este însă realizat doar la prima oră. Dacă în primul caz, persoana poate să mănânce înainte de testare, atunci în situația aplicării testului PCR trebuie să se prezinte dimineața, pe nemâncate.

Ce se întâmplă dacă e testat pozitiv la COVID-19?

Dacă pacientul este testat pozitiv la COVID-19, atunci este inclus în baza de date a punctului de colectare, iar medicul de familie este imediat anunțat. Acesta pleacă acasă, iar la telefon i se comunică despre tratamentul pe care trebuie să-l administreze la domiciliu. Dacă rezultatul testului este negativ, atunci pacientul merge la medicul de familie, pentru a fi consultat și pentru a primi de tratament.

De asemenea, la punctul de colectare a probelor biologice la COVID-19 sunt direcționați, tot de către medicii de familie, refugiații ucraineni.

Programul punctului de colectare: 08:30 – 17:00

 

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *