Ultrasonografie performantă pentru copii și adulți la AMT Centru: Depistează cu precizie afecțiunile organelor interne

Ecografia sau ultrasonografia face parte din clasa examinărilor imagistice. Procedura este nedureroasă, și este recomandată tuturor pacienților, indiferent de vârsta, inclusiv bebelușilor.

Calitatea procedurii medicale depinde de doi factori principali: performanța aparatului ecografic și competența medicului care efectuează examenul ecografic. AMT Centru dispune de ambele.

“Aparatul ne oferă toate posibilitățile. Vizualizăm toate organele – tractul digestiv, sistemul cardiovascular, sistemul urinar, facem neurosonografia. Depistăm orice afecțiune a organelor interne”, spune medicul imagist Elena Popovici.

Cei mai mici pacienți care trec pragul cabinetului imagistic au vârsta de până la un an. Medicii de familie solicită investigarea ultrasonografică a tuturor bebelușilor pentru a se asigura că sunt complet sănătoși, și pentru a depista și trata timpuriu bolile organelor interne.

“Copiii mai mari de 1 an fac investigații ultrasonografice la recomandarea medicului de familie, medicilor specialiști, dacă analizele nu sunt bune.  Cel mai frecvent, medicii nefrologi și gastroenterologi solicită examinarea ultrasonografică a copiilor. Cei mai mulți vin aici cu patologii ale rinichilor, ficatului, pancreasului”, relatează medicul imagist Elena Popovici.  

În topul bolilor depistate de către echipa de medicii imagiști se află pielonefrita, constată Elena Popovici.

“Infecțiile căilor urinare la fete și băieți sunt pe primul loc. Acestea sunt urmate de afecțiunile tractului digestiv, inclusiv ale fierii, pancreasului. E din cauza alimentației nesănătoase”.

Primăvara și toamna, perioada în care se acutizează bolile cronice, numărul pacienților care necesită investigații ultrasonografice, crește.

“Vorbim despre perioada martie-aprilie și octombrie-noiembrie. Vin mulți pacienți cu probleme post-COVID-19, cum ar fi complicațiile glandei tiroide, ficatului, pancreasului”, precizează medicul imagist Elena Popovici.

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *