Reabilitare Medicală şi Medicină FizicăPosted on: 3 octombrie 2018 \ Updated on: 14 octombrie 2018 \ by: AMTCentru

Secţia Reabilitare Medicală şi Medicină Fizică

Reabilitarea medicală, ca structură a sistemului de asistenţă medicală şi parte componentă a IMSP AMT Centru, este definită drept un sistem de măsuri – în sens medical, profesional, social, pedagogic, ş.a. – spre a preveni dezvoltarea proceselor patologice, care ar conduce la pierderea temporară sau permanentă a capacităţii de muncă, întru creşterea eficacităţii includerii pacientului în activitatea socială.

Procesul de reabilitarea asigură atitudinea activă a pacientului faţă de sănătatea sa şi societate. Recuperarea medicală nu reprezintă doar o singură specialitate, ci este o activitate complexă, la care participă, în egală măsură, numeroase specialităţi medicale, paramedicale, prin care se evaluează capacitatea de muncă şi posibilităţile terapeutice, în vederea reintegrării unui pacient în viaţa socială.

Sunt utilizate, ca mijloace :

terapia medicamentoasă;
fizioterapia;
hidrobalneoterapia;
kinetoterapia, ş.a.

Aplicarea metodelor balneo-fizioterapeutice este susţinută prin faptul, că factorii fizici nu reprezintă riscuri notabile pentru sănătate – cu utilizare corectă, cu atît mai mult, că, în ultimii ani, a crescut numărul persoanelor cu intoleranţă medicamentoasă.

Secţia este amplasată la etajele 1 – 2 şi include următoarele compartimente: :

electroterapie;
fototerapie;
laserterapie;
vibroterapie (unde de şoc);
presoterapie (limfodrenaj);
termoterapie;
masaj clasic;
kinetoterapie;
hidrobalneoterapie;
masaj-subacval;
inhalatoriu.

Tratamentele fizioterapeutice şi măsurile de reabilitare sînt indicate şi efectuate în baza trimiterii de către medicul de familie sau alt specialist consultant, cu programare preventivă la registratură. Pacienţii din sectorul deservit de AMT Centru beneficiază de tratament gratuit, în baza poliţei de asigurare şi prezenţei buletinului de identitate.

Vă urăm sănătate!