Ziua Mondială a Diabetului Zaharat

  În fiecare an, la 14 noiembrie,  este marcată  Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. Evenimentul are loc la inţiativa Federației Internaționale de  Diabet cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În anul curent, evenimentul se desfăşoară sub genericul “Familia şi Diabetul”. Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi  Asociaţiei Obşteşti  “Prodiab”.

  La moment, în lume circa 425 de milioane de persoane de diabet zaharat. Fiecare a doua pesoană care trăieşte în prezent cu diabet zaharat  este nediagnosticată.

  1. În cadrul zilei, urmează să fie organizate puncte suplimentare de testare a glicemiei în holurile instituţiilor medico-sanitare publice de ambulator (CCD şi CMF).
  2. Persoane diagnosticate cu diabetul zaharat şi cei din grup de risc vor fi asigurate cu materiale informaţionale, editate în cadrul proiectului „REȚEAUA DE ȘCOLI ALE PACIENTULUI CU DIABET PENTRU FORTIFICAREA EFORTURILOR DE PREVENIRE A DIABETULUI ZAHARAT”
  3. Mass-media va veni cu suport informaţional la tema Zilei Diabetului Zaharat.

  Diabetul zaharat este o boală gravă și incurabilă, ea nu menajează nici pe adulți, nici pe copii. Profilaxia diabetului a devenit actuală. Depistarea precoce şi terapia de susținere oferă pacienţilor posibilitatea de a privi cu optimism  în viitorul lor.

   Ziua Mondială a Diabetului reamintește oamenilor sănătoși că există întotdeauna cei din apropiere care ar putea avea nevoie de ajutor şi susţinere.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *