31 Mai – Ziua Mondială Fără Tutun

     Ziua de 31 mai este declarată în toată lumea „Ziua Mondială fără Tutun”, la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). În acest an, genericul este ,, Protejarea tinerilor de manipularea industriei tutunului si prevenirea consumului de tutun si nicotina ”
și are drept scop conștientizarea de către populație, indeosebi de catre tineri a impactului negativ al consumului de tutun și al expunerii la fumul de țigară asupra sănătății. În prezent, anual, la nivel mondial, peste 8 milioane de oameni mor din cauza fumatului, dintre care un milion – ca urmare a expunerii la fumul de ţigară.
Toți știu, că fumatul este o boala și care poate incepe in copilarie. Fetele cred ca fumatul le ajuta sa-si mentina silueta. Fumatul dă senzatie tinerilor ca sunt adulti, mai „macho”, devenind rebeli față de generațiile mai în vârstă. Tinerii nu cred ca toate efectele fumatului asupra sanatatii pot fi asociate cu persoana lor. Influenta reclamei asupra tinerilor – fiecare dintre marile companii vehiculeaza imagini care sugereaza barbatie, distractie, oferite de modele care promoveaza marca respectivă. Dar nici o companie nu atenționează, că Nicotina este un drog psihoactiv, că frecventa si gravitatea bolilor produse de fumat este corelată cu numărul tigărilor fumate si cu vârsta la care se începe această activitate. Dragi parinti si tineri , aveți grijă de SĂNĂTATE – este foarte scumă !!!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *