Drogurile – Mituri versus Adevăr

Există mai multe mituri despre droguri care îi încurajează pe tinerii să le consume. Opiniile și convingerile eronate, potrivit cărora acestea ar fi inofensive și chiar benefice, sunt împrumutate de la colegii și prietenii dezinformați sau de pe rețelele de socializare. În continuare, vă prezentăm cele mai răspândite mituri despre droguri printre consumatori:

MIT: Drogurile sunt o problemă doar pentru dependenţi.

ADEVĂR: Dependenţa nu este singura problemă cauzată de droguri. Unii oameni au probleme chiar  prima oară când le consumă, iar la alţii pot apărea pe parcurs.

MIT: Marijuana nu este dăunătoare deoarece este „naturală” și vine dintr-o plantă.

ADEVĂR: Fumul de Marijuana conține compuși similari celor care cauzează cancer pulmonar, asemeni tutunului, uneori chiar în concentrații mai mari.

MIT: Este bine să utilizați marijuana, atât timp cât nu sunteți un utilizator cronic.

ADEVĂR: Utilizare ocazională poate duce la utilizarea frecventă – dependență în anumite situații.

MIT: Deoarece la prizarea heroinei nu ai nevoie de ace, nu este foarte riscantă.

ADEVĂR: Heroina este periculoasă indiferent de modul de administrare. Odată ce ajungi dependent de heroină, poți trece, în cele din urmă, la injectarea de droguri, deoarece este mai ieftin, cu efect mai puternic și mai rapid.

MIT: Drogurile nu sunt chiar atât de periculoase și mă pot descurca.

ADEVĂR: Consumul de droguri este extrem de imprevizibil și afectează oamenii în mod diferit. Oricine poate deveni dependent de droguri.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *