ANSP recomandă respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19

În contextul evoluției nefavorabile a procesului epidemic prin COVID – 19, cu tendință de agravare la nivel național, regional și internațional, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) recomandă cetățenilor să respecte măsurile de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii infecției. De menționat, că în ultimele 7 zile numărul de cazuri provocate de virusul SARS-CoV2 s-a dublat.

Reiterăm importanța vaccinării populației împotriva COVID-19, care este unica metodă sigură și eficientă pentru a evita cazurile grave de boală și deces. Se recomandă autorităților administrației publice centrale și locale, persoanele juridice, indiferent de domeniul de activitate și forma juridică de organizare, să intensifice activitățile de promovare a vaccinării angajaților împotriva infecției COVID-19.

Îndemnăm populația să țină cont de următoarele măsuri de control al infecției COVID-19:

  • purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare publice și private, transportul public, centre comerciale și magazine. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul;
  • respectarea distanței fizice între persoane de minim 1 metru;
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
  • respectarea regulilor de igienă respiratorie;
  • asigurarea respectării măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise;
  • adresarea timpurie la medicul de familie sau la instituțiile de asistenta medicală la apariția primelor simptome specifice ale infecției COVID-19;
  • instalarea la intrare, în locuri vizibile, a dozatoarelor cu dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool.

Totodată, îndemnăm cetățenii să respecte recomandările specialiștilor în situație de pandemie COVID-19 pentru a evita panica, a stopa răspândirea infecției și a reveni la normalitate.

Pentru a vă informa corect, accesați paginile web și de socializare a Ministerului Sănătății: www.ms.gov.mda Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: www.ansp.md și a Organizației Mondiale a Sănătății: www.who.int sau să apelați Linia Verde a ANSP:

0 800 123 00 pentru a beneficia de informații veridice privind infecția COVID-19.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *