Sub supravegherea medicilor, mai sigur decât acasă. Ce avantaje le oferă pacienților tratamentele din staționarul de zi?

Aproximativ 30 de persoane beneficiază, zilnic, de asistență medicală în cadrul staționarului de zi, al Centrului Consultativ Diagnostic AMT Centru. Pacienții vin să facă tratamente sub supravegherea medicală, în baza recomandărilor specialiștilor sau medicilor de familie. Majoritatea – aproximativ 80 %, suferă de boli neurologice, care se acutizează toamna și primăvara. Ca urmare, ajung în staționarul de zi, cel puțin, de două ori pe an. Ceilalți, sunt bolnavi de diabet sau de hepatite virale, și necesită uneori tratamente pe care nu le pot efectua singuri  la domiciliu.

 

 

În staționarul de zi, noi le facem pacienților perfuzii, injecții intramusculare sau intravenoase, în funcție de recomandările medicilor. O procedură medicală durează între 15 și 60 de minute, și dacă se simt bine, ei pot pleca imediat acasă. Noi le recomandăm să ezite câteva minute, să se relaxeze, ca să ne asigurăm că se află într-o stare bună. De obicei, tratamentul în staționarul de zi durează 10 zile”, ne-a povestit medicul internist Ecaterina Smugurova.

În ultima perioadă, tot mai mulți bolnavi apelează la staționarul de zi. Iar un număr semnificativ de beneficiari au vârste cuprinse între 30 și 40 de ani.

„Cei mai mulți pacienți sunt, evident, trecuți de 50 de ani. În ultima perioadă observăm însă că staționarul de zi este solicitat de un număr mai mare de persoane mai tinere, pe fundalul stresului zilnic”, a menționat medicul internist Ecaterina Smugurova.

Să ajungă în staționarul de zi este simplu pentru fiecare pacient. Are nevoie doar de trimitere din partea medicului și de medicamente, pe care le cumpără din farmacii în baza rețetei medicale. De menționat, că o parte dintre preparatele prescrise de medicul de familie sau specialist sunt compensate parțial sau total.

Recent renovat, staționarul de zi din cadrul Centrului Consultativ Diagnostic al AMT Centru, oferă asistență medicală pentru aproximativ 6000 de pacienți, în fiecare an.

Un comentariu la „Sub supravegherea medicilor, mai sigur decât acasă. Ce avantaje le oferă pacienților tratamentele din staționarul de zi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *