Ziua Mondială a Inimii 2022: Promiteți că veți trăi sănătos!

Joi, 29 septembrie, marcăm Ziua Mondială a Inimii. Cu acest prilej, AMT Centru vă îndeamnă să faceți o promisiune: că veți trăi mai sănătos, de dragul inimii Dumneavoastră!

Ca să funcționeze eficient, până la adânci bătrâneți, inima necesită să mâncați sănătos, să nu consumați alcool, să nu fumați, să faceți mișcare și să efectuați examene medicale profilactice.

Un stil de viață sănătos și monitorizarea constantă a stării de sănătate a sistemului cardiovascular reduc riscul apariției și a agravării bolilor de inimă sau a atacului cerebral.

Factorii de risc pentru bolile cardiovasculare

Cei mai periculoși factori de risc, care creează premise pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare, sunt fumatul, hipertensiunea arteriala și colesterolul rău. Pentru a preveni îmbolnăvirea, vă recomandăm să procedați în acest mod:

  • Renunțați la fumat;
  • Mentineți greutatea corpului în limitele normale;
  • Reduceți din alimentație aportul de grăsimi animale saturate și de grăsimi hidrogenate, care ar putea crește nivelul colesterolului total și nivelul colesterolului rău.
  • Limitați consumul de alimente cu un conținut scăzut de nutrienți: prăjiturile, chips-urile, snacks-urile și alte alimente procesate. Acestea contribuie la apariția obezitații, care este unul dintre factorii de risc pentru bolile cardiovasculare.
  • Faceți sport cu regularitate. În acest mod veți menține în limite scăzute colesterolul rău.
  • Mâncați mai multe alimente cu un conținut ridicat de fibre și nutrienți: legume, fructe, cereale integrale.
  • Alegeți grăsimile de bună calitate, care conțin acizi grași omega 3 și vitaminele B: migdale, nuci, semințe de floarea-soarelui și de dovleac.
  • Controlați-vă emoțiile negative și gândiți pozitiv, astfel veți reduce stresul.
  • Renunțați la alcool, sau consumați în cantități foarte mici, dacă vă este poftă.
  • Faceți controale medicale, măcar o dată în an. Hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat pot afecta inima și vasele de sânge. Astfel, veți cunoaște sigur cum se simte inima Dumneavoastră și dacă nu are nevoie de ajutor medical.

Peste 17 milioane de oameni mor, în fiecare an, din cauza bolilor cardiovasculare. Către anul 2030, dacă nu vor fi adoptate măsuri imediate, numărul cazurilor de deces va crește până la 23 de milioane, atenționează OMS.

World Heart Day

Aveți o singură inimă. Aveți grijă de ea!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *