Premianții Galei Excelenței în Sănătate a municipiului Chișinău au fost selectați. Evenimentul de decernare va avea loc pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății

Primăria municipiului Chișinău și Direcția generală asistență medicală și socială anunță desfășurarea Galei Excelenței în Sănătate a municipiului Chișinău, ediția I, anul 2023. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu calendarul Organizației Națiunilor Unite, în contextul marcării Zilei Mondiale a Sănătății la 7 aprilie 2023, cu genericul „Sănătate pentru toți” și marcării a 75 ani de la instituirea Organizației Mondiale a Sănătății.

Gala Excelenței în Sănătate a municipiului Chișinău va avea loc la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” și își propune promovarea excelenței profesionale, responsabilității, motivației și prestigiului profesiei medicale și promovării sănătății ca valoare comunitară. Gala anului 2023 cuprinde anii 2020-2023 – ani marcați de urgențe majore în sănătatea publică: pandemia COVID-19, multiple provocări epidemiologice, criza umanitară a persoanelor refugiate din Ucraina etc., cu nominalizări publice la diferite secțiuni de concurs.

Premianții au fost selectați, prin decizia Comisiei de selectare: entități medicale, echipe și/sau persoane fizice (lucrători medicali, manageri, reprezentanți ai mediului academic, societății civile, business-ului, comunicatori în sănătate) din cadrul instituțiilor publice și private a sistemului de sănătate de pe teritoriul municipiului Chișinău, instituții de învățământ medical, organizații neguvernamentale, agenți economici, autorități publice municipale, ținându-se cont de criteriile de eligibilitate.

Concursul reprezintă un proces de participare publică: alături de instituțiile medicale publice și private, publicul și societatea civilă sau fost încurajați să înainteze și să propună nominalizări, conform Regulamentului aprobat. Nominalizate s-au referit la perioada 7 martie 2020 – 7 martie 2023.

Anterior, Regulamentul Galei Excelenței în Sănătate a municipiului Chișinău 2023 a fost plasat pe site-ul Primăriei Municipiului Chișinău www.chisinau.md și pe site-ul Directei Generale de Asistență Medicală și Socială www.dgams.md (https://dgams.md/gala-excelentei-in-sanatate-a-municipiului-chisinau-editia-i/și) la fel, a fost promovat pe rețelele sociale instituționale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *