Asistente medicale care au schimbat vieți: De la Florence Nightingale până la Rebecca Koszalinski

În timpul războiului din Crimeeea, mai mulți soldați mureau din cauza infecțiilor, decât pe câmpul de luptă. Până în momentul în care asistenta medicală –  Florence Nightingale a descoperit o practică sanitară valabilă până în prezent.

Când poliomielita a lovit întreaga lume, pacienții erau legați și imobilizați. Până când asistenta medicală Elizabeth Kenny a descoperit că mișcarea și terapia fizică sunt eficiente.

La începutul anilor 1950, icterul era cea mai frecventă cauză a deceselor infantile. Până când asistenta medicală Jean Ward a descoperit că doar câteva ore petrecute la soare vindecă icterul.

La începutul epidemiei de SIDA nimeni nu cunoștea cum se răspândește infecția. Pacienții erau izolați de lume. Până când asistentele medicale au sfidat convențiile și i-au îmbrățișat cu compasiune.

În timpul pandemiei de Ebola, mulți considerau că boala este prea contagioasă pentru a putea îngriji bolnavii. Până când asistenta medicală Fatu Kekula a folosit tot ce a avut la îndemână – saci de gunoi și benzi adezive ca să se protejeze, pentru a putea îngriji pacienții.

Paralizia cerebrală a lipsit multe persoane de capacitatea de a vorbi, până când asistenta medicală Rebecca Koszalinski i-a ajutat să-și recupereze abilitatea de a vorbi.

Asistentele medicale schimbă vieți. Iar aceasta schimbă totul.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *