Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ”ACCEPT” la doi ani de la inaugurare

     La data de 24 februarie 2019, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ”ACCEPT”, din cadrul IMSP AMT Centru, a împlinit 2 ani de  la inaugurare. Cu această ocazie a fost desfăşurată o şedinţă de totalizare, la care au participat şeful CRNSSPT Neovita, şefii Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor din municipiul Chişinău şi reprezentanţi ai secţiilor Medicină de Familie. Şedinţa a fost deschisă cu un scurt raport narativ asupra activităţii centrului, ulterior, voluntarii centrului au prezentat imagini vizând cele mai importante activităţi de voluntariat în care au fost implicaţi. Spre final, a fost prezentată o cercetare efectuată în cadrul  IMSP AMT Centru  la tema „Sindromul de ardere profesională”.

    Pe parcursul celor doi ani de activitate, echipa de specialiști ai CSPT „ACCEPT” a contribuit la menținerea și sporirea sănătății fizice și psiho-emoționale a tinerilor, oferind un spectru vast de servicii consultative, intructiv-metodice și de prevenție, numărul total de beneficiari până în prezent fiind de circa 8 mii de persoane. De asemenea, centrul a contribuit la instruirea personalului medical ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul IMSP AMT Centru, organizând periodic şedinţe de învăţare colaborativă, cu tematică de ordin medical şi psihologic.

    Din decembrie 2018, instituţia deţine titlul de instituţie gazdă pentru activităţi de voluntariat, oferit de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, având posibilitatea să desfăşoare oficial activităţi de voluntariat, să încheie contracte de voluntariat, să ofere carnete de voluntar şi certificate nominale de voluntariat. În prezent, în cadrul centrului sunt înregistraţi 14 voluntari, dintre care 7 deţin carnete de voluntar şi activează lunar minim 20 de ore.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *