Activitatea AMT Centru în primul semestru 2022: Acces mai mare la servicii medicale de înaltă performanță și prevenirea cazurilor medicale grave

Directoarea AMT Centru, Adela Glavan, a prezentat miercuri, 27 iulie, raportul de activitate al asociației pentru primele 6 luni ale anului 2022, în cadrul ședinței Consiliului de Administrare.

Potrivit raportului, AMT Centru a beneficiat de o finanțare mai mare din partea CNAM, în primul semestru al anului. Acest fapt a permis efectuarea unui volum mai extins de servicii medicale de înaltă performanță.

De asemenea, în primele 6 luni de activitate, a crescut numărul adresărilor la medicii de familie, față de aceeași perioadă a anului 2019. În primul semestru al 2021, această rată a fost puțin mai ridicată, fiind influențată de incidența prin COVID-19.

Printre rezultatele medicale bune înregistrate în primele 6 luni ale anului 2022 se numără:  depistarea cazurilor de forme distructive ale tuberculozei, prevenirea tuberculozei la copii, reducerea mortalității în vârstă aptă de muncă, inclusiv la domiciliu, prevenirea cazurilor medicale complicate în domeniul asistenței mamei și copilului, asigurarea pacienților cu proteze auditive etc.

Totodată, 102 lucrători medicali ai AMT Centru au beneficiat de abonamente pentru transport. Pentru 25 dintre angajați, asociația a compensat cheltuielile pentru transport, iar 7 au beneficiat de suport pentru închirierea locuințelor.

La ședința Consiliului de Administrare a AMT Centru a fost prezent și șeful Direcției Generale asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlca.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *