Cetățenii sunt îndemnați să poarte măști și să păstreze distanța fizică în spații închise

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a recomandat cetățenilor să poarte măști și să păstreze distanța în spații închise, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19  în ultimele săptămâni.
Vorbim despre  transportul public, centrele comerciale, magazinele alimentare și nonalimentare. În instituțiile medico-sanitare de toate categoriile din municipiul Chișinău purtarea măștii medicinale este obligatorie încă din 13 iulie.
De asemenea, CNESP  recomandă respectarea regulilor de igienă a mâinilor și igienă respiratorie, dar și respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele infectate.
Măsurile de profilaxie, pentru protecția și prevenirea transmiterii COVID-19, urmează a fi aplicate în cadrul instituțiilor de menire socială, inclusiv a centrelor de plasament temporar pentru refugiați, instituțiilor de educație și în transportul public.
5793 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost înregistrate în perioada 18-27 iulie, cu peste 72% mai multe față de săptămâna precedentă.
Sursa: Guvernul Republicii Moldova

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.