AMT Centru a primit trofeul Hippocrates pentru “Excelență în consolidarea acțiunilor de răspuns la pandemia de COVID-19”

Asociația Medicală Teritorială Centru (AMT Centru) a primit trofeul Hippocrates la categoria  „Excelență în consolidarea acțiunilor de răspuns la pandemia de COVID-19” în cadrul „Galei Excelenței în Sănătate a municipiului Chișinău , ediția I”.

În perioada 2020 – 2022, AMT Centru a realizat cu succes toate obiectivele Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou. Activitățile desfășurate în pandemie au asigurat accesul populației la servicii medicale calitative, la menținerea funcționalității instituției, protecția personalului medical și promovarea unei conduite corecte a populației în condițiile epidemiei. Totodată, activitățile profilactice prin vaccinarea împotriva COVID-19 au contribuit la prevenirea răspândirii infecției și a formelor grave. Mulțumesc întregii echipe a AMT Centru pentru devotamentul față de pacienți și sistemul de sănătate”, a menționat Alexandru Barbăroșie, vicedirectorul AMT Centru.  

 Principalele performanțe ale AMT Centru în perioada 2020-2022

Instruirea personalului medical în domeniul diagnosticului și tratamentului COVID-19, instruirii și monitorizării populației, monitorizării situației epidemiologice și trierii pacienților cu ajutorul metodelor moderne au fost primele acțiuni demarate de AMT Centru. În același timp, asistența medicală a fost acordată pacienților zilnic, inclusiv în weekend. Sub supraveghere medicală strictă s-au aflat toți contacții și moldovenii reveniți din străinătate.

Crearea centrelor de testare, instituirea Zonei speciale pentru asigurarea fluxului separat al pacienților cu suspecții la COVID-19, crearea a două centre de vaccinare, asigurarea asistenței medicale refugiaților ucraineni adăpostiți în Centrul de plasament temporar pentru refugiați, amplasat în blocul de studii al USM, pe strada Testemițanu, 6, au permis identificarea rapidă a persoanelor infectate, prevenirea răspândirii SARS CoV-2 și a cazurilor grave de COVID-19.

De asemenea, AMT Centru a prestat, în premieră, în condiții de ambulator, servicii de diagnostic radiologic pacienților infectați cu COVID-19, a preluat și efectuat teste de laborator clinico-biochimice.

30 de instituții medicale și echipe medicale au fost apreciate în cadrul “Galei Excelenței în Sănătate a municipiului Chișinău, ediția I”, organizată de Primăria municipiului Chișinău și Direcția generală Asistență Medicală și Socială. Laureații au primit diplome și trofee Hipocrates. Totodată, premiul mare pentru „Excelență, Pasiune și Devotament în Sănătate” fost acordat directorului Spitalului Clinic Municipal  „Sfânta Treime”, Oleg Crudu.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *