AMT Centru susține campania națională de promovare a donării voluntare de sânge: Donează sânge, salvează vieți!

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui desfășoară, în perioada 23 mai-30 iunie, campania națională de promovare a donării voluntare de sânge: Donează sânge, salvează vieți!

Donarea de sânge este benefică pentru sănătate. Realizată constant, procedura respectivă reduce cu 30 la sută riscurile apariției bolilor cardiovasculare. De asemenea, donatorii de sânge trăiesc mai mult decât ceilalți oameni, și au un sistem imunitar mai puternic.

Republica Moldova are nevoie, în fiecare an, de aproximativ 75.000 de donări de sânge și componente sanguine, pentru a menține rezervele naționale de sânge şi produse sanguine.

La o singură donare se recoltează 450 ml de sânge. Această cantitate este recuperată în primele 48 de ore după efectuarea procedurii,prin întrebuințarea lichidelor – apă potabilă, sucuri, compoturi.  Eritrocitele se restabilesc într-o perioadă de până la 50 de zile, tocmai de aceea o persoană poate dona sânge o dată la două luni.

Puncte de colectare a sângelui activează în cadrul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui și Spitalelor Raionale.https://old.cnts.md/puncte-de-colectare-2/

Pentru detalii despre procedura de donare a sângelui apelați: Chișinău (022) 10 90 55; Bălți (0231) 72 2 60; Cahul (0299) 8 13 02

https://youtu.be/1btsVSihoIo

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *