26 aprilie – 2 mai : Săptămâna Europeană a Imunizării

     În acest an Săptămâna Europeană a Imunizării, o marcăm în perioada 26 aprilie – 2 mai 2021. Cu regret, dar în ultimii ani oamenii au uitat că înainte de crearea vaccinurilor, mulți copii mureau sau rămâneau paralizați pe viață. Datorită vaccinării, am eradicat variola, care a provocat cel puțin trei sute de milioane de decese numai în secolul al XX-lea, și am împiedicat multe cazuri de deces cauzate de boli precum rujeola, difteria și meningita. Niciun virus nu a fost eliminat vreodata prin inducerea imunitatii naturale intr-un procent mare din populatie.
Suntem in plină pandemie și fiecare din noi duce dorul altei vieți – cea dinainte de declansarea pandemiei COVID-19. Expertii in sanatate publica sustin ca trebuie sa ne vaccinăm pentru a reduce drastic raspandirea virusului la alte persoane, deoarece daca un virus nu are o gazda in care poate supravietui, in cele din urma moare.
Sloganul Săptămânii Europene a Imunizării în acest an este ,, Vaccinurile ne apropie de familie “ si numai prin vaccinare putem avea o lume mai sănătoasă pentru familie, părinți, copii, prieteni, pentru toți !

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *